Una assemblea de més de 300 veïns del barri de Gamonal (Burgos), on els darrers dies s'han succeït concentracions de protesta contra la construcció d'un bulevard, va decidir donar continuïtat al que va anomenar "Moviment de Gamonal", malgrat l'anunci de paralització definitiva de les obres. Els veïns van plantejar continuar amb les assemblees que han anat celebrant dues vegades per jornada durant els darrers dies, encara que van avançar que seran una mica més espaiades en el temps, i n'estudiaran en els propers dies la periodicitat.

Tambén busquen un altre lloc per celebrar aquestes reunions, atès que, segons va anunciar divendres l'alcalde de Burgos, Javier Lacalle (PP), a partir de dilluns començaran les obres de reposició del carrer Vitoria al seu estat anterior, fet pel qual l'assemblea no podrà celebrar-se en aquest lloc.

L'assemblea va plantejar diversos problemes del barri que creuen que també requereixen una resposta de les administracions, entre els quals van destacar la manca d'habitatges per a persones necessitades i els desnonaments que, segons va dir uns dels participants, "s'estan acarnissant amb el barri".

L'eufòria es barrejava ahir amb una presència veïnal més variada i, encara que la majoria dels participants a l'assemblea i dels qui estaven en el seu entorn avalant el moviment segueixen sent joves, ahir destacava la presència de més persones grans i fins i tot algunes famílies amb nens petits.

Per altra banda, set detinguts a València i Alacant durant sengles manifestacions de suport a les protestes del barri de Gamonal van quedar en llibertat, mentre que nou arrestats més a Madrid i Saragossa encara estan pendents de declarar davant del jutge.

En les protestes celebrades a les quatre ciutats van resultar a més ferits deu policies, alguns dels quals van haver de ser atesos a centres hospitalaris per contusions causades pel llançament d'objectes.

Així, després de prendre'ls declaració, els jutges de guàrdia de València i Alacant van deixar en llibertat els set detinguts en les marxes, convocades per diversos col·lectius socials encapçalats per la Coordinadora 25-S.