Catalunya Ràdio desapareix del País Valencià

L'emissora deixarà d'emetre's abans de la mitjanit després d'una denúncia de la Generalitat Valenciana

21.01.2014 | 16:21

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació deixarà de sintonitzar-se aquest dimarts abans de la mitjanit després d'un requeriment enviat pel ministeri d'Indústria comunicant una denúncia que li ha fet arribar la Generalitat Valenciana. Segons que ha explicat el secretari general d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, en declaracions a l'ACN, al requeriment consta que la Generalitat Valenciana hauria traslladat a Indústria una denúncia de l'associació Círculo Cívico Valenciano. En la seva opinió, "es parla d'una suposada associació però tots sabem quina és la realitat i d'on parteix la denúncia: de la mateixa Generalitat Valenciana". ACPV al·legarà que no ha hagut comunicació prèvia.

L'entitat confia en que la manca de comunicació prèvia i l'immediat cessament de les emissions puguin atenuar l'expedient sancionador, que va ser comunicat aquest passat divendres. Gisbert ha explicat que la junta directiva d'Acció Cultural de dilluns va decidir el tancament per unanimitat i com a "responsabilitat" davant l'amenaça de fortes sancions que podrien sumar 1 milió d'euros.

El Ministeri d'Indústria va notificar l'obertura d'un expedient sancionador per la instal·lació d'estacions radioelèctriques i la utilització de freqüències sense autorització referides a les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. Les sancions poden comportar una multa de fins a 500.000 euros cadascuna, segons la notificació.

En opinió de Toni Gisbert aquest tancament constata que la situació al País Valencià "és molt greu" des del punt de vista de la llibertat d'informació i de la pluralitat així com de la llengua i no dubta en qualificar-la "de situació d'emergència".

Gisbert ha emmarcat aquesta actuació del govern espanyol i del govern valencià com una mostra "de la seva actitud en aquests temes" i ha afegit que "a ningú se li escapa la lectura política" del tancament d'emissions.

El secretari general d'ACPV ha emplaçat però a una valoració més extensa que l'entitat farà el pròxim dimarts en roda de premsa amb "no només una valoració del tancament i una proposta de resposta d'Acció Cultural davant d'aquesta situació".

Espanya Internacional

Alarma a l´estació de la ciutat francesa de Nimes per un fals tiroteig

L'estació central de trens de Nimes, al sud de França, va ser evacuada ahir per la...

L´exfiscal de Veneçuela destituïda per l´Assemblea marxa cap a Colòmbia

Luisa Ortega denuncia una «persecusió sistemàtica» del govern veneçolà pel cas dels soborns...

Corea del Nord insta l´Amèrica Llatina a mantenir les relacions

El portaveu nord-coreà assegura que el règim continuarà millorant les relacions amb altres països

El partit del govern israelià suspèn les afiliacions enmig d´una batalla interna

Likud, el partit del primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha suspès de forma...

Trump defensa el destituït Bannon i qualifica Clinton de «deshonesta»

Trump defensa el destituït Bannon i qualifica Clinton de «deshonesta»

?El president nord-americà es reuneix amb el seu equip de seguretat nacional a la seva residència...

Enllaços recomanats: Premis cinema