El president francès, François Hollande, no va voler aclarir si Valérie Trierweiler segueix sent la primera dama francesa, però va assegurar que "està millor" després de sortir de l'hospital. "Valérie Trierweiler està millor, descansa en aquests moments a la residència de la Lanterne (residència oficial presidencial)", va afirmar Hollande en una roda de premsa oferta a la Haia després de reunir-se amb el primer ministre holandès, Mark Rutte.

Hollande va respondre així a la pregunta de si Trierweiler segueix sent la primera dama francesa. Després d'agrair la pregunta, el president francès es va limitar a afegir que no tenia més comentaris sobre aquesta qüestió.

Trierweiler va abandonar dissabte passat l'hospital parisenc de Pitié-Salpêtrière, on va passar vuit dies ingressada després de la publicació en una revista del cor del suposat idil·li entre Hollande i l'actriu Julie Gayet. Aquell mateix dia es va dirigir a la residència oficial presidencial de La Lanterne, propera al palau de Versalles, als afores de París.

Cal recordar que alguns membres de l'oposició han posat en dubte que Trierweiler hagi de seguir vivint a la residència oficial presidencial i disposant de fons públics mentre el president francès manté una relació amb una altra dona, quelcom que no ha estat confirmat oficialment però que les fotografies publicades en els darrers dies semblen deixar bastant clar. La setmana passada es va divulgar que la relació podria haver començat l'any 2011.

Hollande es trobava de visita oficial a Holanda per invitació del rei Guillem-Alexandre i el primer ministre Rutte amb l'objectiu de reforçar les relacions econòmiques bilaterals.