El conseller de Salut del Govern d'Extremadura, Luis Alfonso Hernández Carrón, va anunciar que s'obrirà "una investigació oficial" per la via administrativa per conèixer les presumptes irregularitats que s'han comès en el procés d'oposicions de Cirurgia General i Aparell Digestiu de l'Oferta Pública d'Ocupació convocades per l'anterior govern socialista (any 2011) i en la qual l'exconsellera socialista, María Jesús Mejuto, que les va convocar, va treure el número 1 amb un 9,33 sobre 10.

Segons va avançar el conseller, el seu govern, malgrat els rumors existents en els àmbits sanitaris des del passat 19 d'octubre, data en la qual es va realitzar l'examen, no havia pogut interferir-se en el procés fins a no conèixer-se les notes oficials dels exàmens, que es van saber ahir al matí. "Malgrat els rumors, no podíem prejutjar ningú sense basar-nos en dades i sobretot sense que hi hagués una denúncia dels afectats", va assenyalar Carrón, tot confirmant que diversos dels opositors que s'han vist perjudicats han presentat recursos i al·legacions contra aquest polèmic procés.

Cal recordar que van ser 37 les persones que es van presentar a l'examen i que només vuit van aprovar, tots ells amb notes molt baixes (la majoria només una mica més d'un cinc llevat d'una opositora que va treure un 6,4, quedant en segona oposició, però en tot cas tots molt lluny del 9,33 de l'exconsellera).

Hernández Carrón també veu raons per indagar en la relació entre l'exconsellera i el president del Tribunal, que va ser un càrrec seu de confiança durant la seva etapa política.