El president del Govern, Mariano Rajoy, va assegurar que té un pla per frenar la independència de Catalunya i va garantir que l'Estat està preparat per fer front a qualsevol escenari que es pugui produir, encara que va preferir no avançar les respostes que té preparades. Rajoy, en una entrevista a Antena 3, va destacar que el seu pla passa per reforçar els llaços entre els catalans i la resta d'espanyols, posar en pràctica mesures com el pla de proveïdors i aplicar la llei i la Constitució.

"Aquest és el meu pla per a Catalunya", va insistir Rajoy, que en ser preguntat per l'entrevistadora, la periodista Gloria Lomana, per la possibilitat que el Govern adopti mesures com la suspensió de l'autonomia, va assenyalar que prefereix no avançar esdeveniments.

Va insistir que el que pot garantir és que farà complir la llei, que el referèndum a Catalunya no se celebrarà i, mentre ell sigui president, no hi haurà independència de cap territori espanyol. "No és el més raonable que el president del Govern avanci esdeveniments. Ha de prendre decisions quan es produeixin, perquè si li digués ara el que faria, estaria diversos mesos sense poder rectificar aquesta decisió", va afegir.

Per altra banda, Rajoy va assegurar que al final de la legislatura hi haurà menys aturats que al final de la legislatura de l'anterior Executiu de José Luis Rodríguez Zapatero. "Estic convençut que ho podem aconseguir", tot recordant que li queden dos anys per acabar la legislatura i confiant que en aquest termini es pugui revertir l'alta taxa de desocupació gràcies a un creixement econòmic sostingut, si bé no va voler comprometre's donant una xifra.

En un altre ordre de coses, el president del Govern es va mostrar totalment convençut de la innocència de la infanta Cristina i, en conseqüència, no considera que hagi de renunciar als seus drets dinàstics. Rajoy va mostrar el seu respecte per les decisions dels jutges i dels fiscals i va assenyalar que, tal com va assegurar el rei Joan Carles, li agradaria que tots els ciutadans fossin iguals davant la llei, fet que significa que la Infanta també té dret a la presumpció d'innocència.

Finalment, el cap de l'Exetuiu va assenyalar que ha trencat tota relació amb Luis Bárcenas, va reiterar que el seu partit es va equivocar amb l'extresorer del PP i va destacar que ell no ha cobrat diner negre.