Grups antifeixistes havien de participar en les protestes de Burgos

Veïns del barri de Gamonal demanen als bancs que retirin les denúncies pels danys patits en els disturbis

22.01.2014 | 07:39

Membres de grups antifeixistes de Madrid i la Corunya tenien ja tot preparat per desplaçar-se divendres a la nit a Burgos i participar en les mobilitzacions contra la construcció d'un bulevard al barri de Gamonal de la ciutat. Així ho van assenyalar fonts de la investigació, que van afegir que els antifeixistes van avortar el viatge després que l'alcalde de Burgos, Javier Lacalle, anunciés a darrera hora de divendres passat la paralització de les obres, per les quals durant més d'una setmana van protestar milers de persones i que van acabar en incidents amb més quaranta detinguts.
La intenció era viatjar en almenys cinc vehicles de Madrid i la Corunya amb membres de les Brigades Antifeixistes, alguns d'ells participants també en els disturbis que la setmana passada van tenir lloc a la capital en les protestes de suport als veïns de Gamonal.
Paral·lelament, diverses desenes de persones de l'assemblea veïnal del barri de Gamonal es van dirigir a les entitats bancàries perquè retirin les denúncies que han presentat pels danys que van patir en els disturbis registrats la setmana passada. Dos membres del moviment van lliurar una carta als directors de les sucursals danyades per sol·licitar "que es retiri l'acusació, que no es reclami cap tipus d'indemnització i que no es condemni cap dels encausats".
Finalment, els operaris de l'empresa adjudicatària de les obres del bulevard de Gamonal van començar ahir al matí a delimitar amb tanques la zona per començar a tapar la rasa oberta el passat 9 de gener. Diversos agents el Cos Nacional de Policia i de la Policia Local custodien aquesta zona.

Enllaços recomanats: Premis cinema