Les paraules de Rajoy sobre la imputació de la infanta Cristina en l'entrevista de dilluns fent referència a que està "convençut" que a la filla del Rei li "anirà bé" en aquest cas van provocar reaccions de tota mena. Així, el portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, va posar en dubte la independència de la Fiscalia després d'escoltar les paraules del president del Govern. Esteban va preguntar-se "quin coneixement tindrà" el cap de l'Executiu sobre aquest cas per fer aquesta afirmació. "El que sí sembla clar", va assenyalar el portaveu del PNB, és que "la fiscalia no és tan independent com sembla".

Paral·lelament, la portaveu d'UPyD, Rosa Díez, sorpresa per la "certesa" del president del Govern sobre la innocència de la infanta Cristina, va registrar una pregunta al Congrés perquè Rajoy "comparteixi amb nosaltres" la informació que el porta a aquesta conclusió sobre un cas no jutjat. Diez va insistir que el cap de l'Executiu ha de compartir "amb tots els espanyols" les dades que maneja sobre el cas Nóos.

Per part seva, el PP i el PSOE no veuen ingerència per part del president del Govern en el cas de la infanta Cristina per haver defensat la seva innocència. Així, el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, va defensar les paraules de Rajoy per mostrar "confiança" tant en l'acció de la Justícia com en la pròpia Infanta, i va assenyalar que les seves afirmacions van ser pròpies d'un cap de Govern. va afegir que "no hi ha absolutament cap ingerència" per part de l'Executiu en aquest cas.

En aquesta mateixa línia, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, va defensar la presumpció d'innocència per a la Infanta i de tots els espanyols "fins que un tribunal de justícia digui el contrari". Gallardón va assenyalar que la presumpció d'innocència és una de les claus de l'ordenament jurídic establert per la Constitució i va afegir que "ningú en aquest país és culpable fins que un tribunal de justícia declari aquesta culpabilitat".

Tampoc el PSOE va veure ingerència per part del president en aquest assumpte, com va apuntar el portaveu del grup socialista al Congrés, Eduardo Madina, qui no obstant això va assenyalar que ell no té la "informació que sembla que el senyor Rajoy té" sobre la infanta Cristina quan es mostra segur de la seva innocència. Madina sí va defensar un país on la "justícia sigui de veritat i per sempre igual per a tots, sigui infanta o no sigui infanta", i per això en aquest cas el que ell vol és que "es faci justícia".

"No sap/no contesta"

Pel que fa al conjunt de l'entrevista, la vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, va acusar Rajoy de fer "propaganda governamental" per insistir que Espanya ha sortit de la crisi i mantenir-se ferm en la casella del "no sap/no contesta" en relació a la resta d'assumptes.

En una entrada publicada al seu perfil a les xarxes socials, Valenciano va assegurar que la realitat és que els que surten de la crisi són "els que mai es van enfonsar", inclosos els bancs, "ajudats pels diners de tots", que, va afirmar, "no es recuperaran". Va explicar que, mentrestant, la "majoria" dels espanyols viuen "cada dia pitjor".