La Comissió Europea (CE) està "molt preocupada" davant l'increment dels indicadors de pobresa infantil a Espanya i va demanar a les autoritats de l'Estat que destinin fons a combatre-la, segons va assegurar el comissari de Treball, Afers Socials i Inclusió, Laszlo Andor.

"La Comissió Europea està molt preocupada pel fort augment de la pobresa infantil a Espanya i considera que la lluita contra la pobresa infantil és de màxima importància política", va manifestar Andor en una resposta parlamentària a l'eurodiputat català Raúl Romeva (ICV).

El responsable comunitari va instar Espanya i la resta de socis de la Unió Europea (UE) "a utilitzar finançament tant estatal com de la UE" en àrees com sanitat, educació, habitatge i conciliació professional. "Els Estats membres s'han compromès a gastar com a mínim el 20% del pressupost del Fons Social Europeu del proper període en mesures per a la inclusió social", va assenyalar el comissari. Andor va recordar que la UE ja ha posat a disposició dels països amb problemes socials un Fons d'Ajuda Europea per als Més Necessitats.