El president ucraïnès, Víktor Ianukóvitx, la dimissió del qual exigeixen els manifestants pro europeistes des de fa més de dos mesos, es va reunir amb els principals líders opositors en una convulsa Kíev convertida en un autèntic camp de batalla, on haurien mort cinc persones i més de 300 haurien patit ferides de diversa consideració.

Les protestes al centre de la capital ucraïnesa van adquirir una nova dimensió amb violents enfrontaments al llarg de la jornada entre els manifestants i les forces antiavalots prop de la seu del Govern, després que s'informés de la mort de dues persones de matinada per ferides de bala.

A darrera hora de la de nit, els carrers del centre de Kíev estaven coberts de fum dels pneumàtics cremats pels manifestants antigovernamentals, així com pels gasos lacrimògens usats per la policia antiavalots per dispersar els opositors que des de diumenge passat s'enfronten a les forces de l'ordre.

Dos manifestants van morir per ferides de bala, segons va ser confirmat oficialment, mentre els serveis mèdics van desmentir la mort d'una altra persona que pel que sembla havia caigut des d'una columnata a l'entrada de l'estadi Lobanovski.

Els serveis mèdics de l'autoanomenat Estat Major de la Resistència van informar que ja són cinc els manifestants morts en xocs amb la policia, quelcom que no va ser confirmat oficialment.

Al llarg del dia es van succeir els enfrontaments al carrer Grushevski, al costat dels voltants de la seu del Govern i la plaça d'Europa, una zona on centenars d'antiavalots van avançar almenys dues vegades per desallotjar els manifestants de les seves posicions.

Aquests es mantenen ferms al costat de barricades improvisades que han muntat amb restes de vehicles cremats des que diumenge va esclatar aquesta nova onada de disturbis després d'una manifestació multitudinària dels opositors que exigeixen la dimissió del Govern per haver rebutjat signar un acord d'Associació amb la Unió Europea. Les dues vegades, els agents de l'ordre es van replegar després de desmantellar les barricades.