José María Aznar Jr. no va ser l'únic fill d'un polític que va fer arribar a Miguel Blesa les seves queixes perquè les coses no sortien com esperava. M. Almunia, fill de Joaquín Almunia -llavors comissari d'Assumptes Econòmics de la UE- va remetre el 2006 un correu electrònic al departament de beques de la fundació amb l'encàrrec que el reenviessin al president de Caja Madrid, Miguel Blesa, a Rafael Spottorno, que dirigia la fundació, i a membres de la comissió. Volia deixar clar la indignacuió pel rebuig de la Comissió de Renovacions a prorrogar la seva beca a la prestigiosa universitat nord-americana de Harvard.

Segons eldiario.es, va ser Spottorno l'encarregat de reenviar aquest missatge als membres de la comissió i al propi Miguel Blesa. "És agradable donar beques milionàries a persones importants, encara que sigui per parentesc. Seria demanar massa que a més fossin agraïdes i fins i tot, per què no, que fossin ben educades", lamentava l'actual cap de la Casa del Rei, que donava trasllat del contingut del correu electrònic a Miguel Blesa, atès que el pare de l'"ofès" l'havia trucat personalment per "solidaritzar-se amb la queixa del seu fill" i temia que es dirigís al propi president de Caja Madrid amb el mateix propòsit.

L'actual comissari europeu de Competència va explicar que "mai ha llegit" aquesta correspondència i va negar que parlés amb Blesa sobre l'assumpte: "Vaig parlar amb Spottorno perquè m'expliqués per què no renovaven beques que en principi eren de dos anys".

Joaquín Almunia va assenyalar que "el meu fill va haver de suspendre un any els seus estudis a Harvard i va trobar una feina al Perú. Després va tornar a aconseguir una beca d'una altra institució -sense cap intervenció per la meva part-, va acabar gràcies a això el seu Màster, va aconseguir una altra beca per fer un Doctorat, ara és Doctor i professor. No deu res a ningú. Tot s'ho ha guanyat gràcies al seu esforç i sense una sola gestió del seu pare per afavorir-lo. Ni ell ni jo ho haguéssim acceptat", va explicar.

El president de la Fundació Caja Madrid també va fer arribar el missatge als consellers encarregats de les renovacions de les beques que l'entitat financera atorgava a alumnes de màster i doctorat per cursar estudis a l'estranger com a part de la seva obra social.