El jutge degà de Palma, Francisco Martínez Espinosa, va decidir que els mitjans de comunicació podran seguir al costat de la porta d'accés als jutjats l'arribada a declarar com a imputada de la infanta Cristina el 8 de febrer, de la mateixa forma que va succeir en les dues declaracions anteriors d'Iñaki Urdangarin. La Infanta entrarà a l'edifici judicial per la porta del jutjat de guàrdia, situada a la part de darrere, però encara no s'ha determinat si arribarà directament en cotxe o haurà de descendir a peu la rampa des del carrer, com va fer el seu marit.

No es permetrà l'accés als mitjans de comunicació a l'interior dels jutjats de Via Alemanya de Palma, que estan tancats al públic per ser dissabte, però sí a l'esmentat aparcament del pati exterior, on s'habilitarà un espai per als informadors, al costat de la porta d'entrada a l'edifici.

Donades les limitacions d'espai, el dia que la filla del Rei declari com a imputada pel cas Nóos, el TSJIB acreditarà un redactor i un informador gràfic per mitjà de comunicació i s'ha establert el mateix criteri d'accés per a la premsa que el fixat quan va declarar Urdangarin el febrer de 2012 i 2013.

Aquestes mesures les va establir el jutge degà de Palma després de celebrar una primera reunió en seu policial amb responsables del Cos Nacional de Policia per parlar sobre l'organització de la seguretat per a la declaració de la Infanta, en la qual no es va definir la manera com aquesta accedirà a l'edifici. Per a les dues declaracions d'Urdangarin es van acreditar uns seixanta mitjans de comunicació.

Martínez Espinosa sol·licitarà "de manera immediata" a la Prefectura Superior de Policia Nacional de les Balears l'adopció "dels dispositius de seguretat necessaris perquè la declaració del dia 8 de febrer es desenvolupi en condicions de normalitat", va assenyalar el Tribunal Superior de Justícia balear.

L'esmentat dispositiu "mantindrà les pautes generals d'accés a l'edifici o permetrà mesures excepcionals en funció de les esmentades necessitats o exigències de seguretat que puguin plantejar-se", afegia la nota.

Per altra banda, l'exsoci del duc de Palma a l'Institut Nóos, Diego Torres, ha lliurat un escrit al jutge acompanyat de documentació que assenyala el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón. El creuament de comunicacions que ha entregat Torres revela que Gallardón va mantenir reunions amb la cúpula d'aquesta entitat sense ànim de lucre, va participar en actes, va prologar un llibre i va arribar a oferir al gendre del Rei liderar la candidatura olímpica de Madrid 2016.

El text inclou correus electrònics i cartes entre els responsables de l'Institut Noos i l'equip que va acompanyar el ministre de Justícia en la seva etapa al capdavant de l'Ajuntament de Madrid. Hi ha a més fotografies de reunions mantingudes entre Gallardón, Urdangarin i Torres.

Per part seva, el ministre va garantir l'autonomia i la imparcialitat de la Fiscalia per actuar contra els autors de casos de corrupció i va recordar que el Govern no pot donar ordres als fiscals sense que se sàpiga públicament.