ÚLTIMA HORA
L'Uni Girona jugarà la final de la Copa de la Reina | Spar Citylift Girona 80-60 Mann Filter

Els bàndols enfrontats a Síria es neguen a negociar directament

24.01.2014 | 14:55

La Coalició Nacional Siriana (CNFROS) i el Govern de Bashar al Assad no s'asseuran a la mateixa taula de negociacions en la primera fase del procés de pau que comença avui a Ginebra, segons va explicar el dirigent de l'aliança opositora Monzir Akbik. El mediador de l'ONU i de la Lliga Àrab per a Síria, Lajdar Brahimi, es va reunir per separat amb les delegacions opositora i governamental per intentar convèncer-los que negociessin directament, fet que, segons Akbik, no va aconseguir.
Per part seva, el president iranià, Hasán Rohani, va destacar que la millor via per arribar ua na solució a Síria és la celebració d'eleccions lliures, i que cap potència estrangera hauria de decidir per la població d'aquest país. "Tothom hauria d'ajudar Síria a aturar el bany de sang i a treballar junts per aconseguir unes eleccions lliures i justes", va assenyalar en un discurs celebrat durant el Fòrum Econòmic Mundial (WEF) de Davos.
En un altre ordre de coses, almenys setze persones, entre elles vuit menors i tres dones, van morir en un bombardeig de l'aviació del règim del president sirià a la ciutat d'Alep, al nord de Síria. Les víctimes es van produir en un atac aeri contra els barris d'Al Salehin, Al Nairab, Marya i Yisr al Hach d'aquesta localitat, la major del nord del país.

Enllaços recomanats: Premis cinema