Una dona suïssa que era buscada al seu país des de la Nit de Nadal per emportar-se el seu fill de deu mesos il·legalment va degollar presumptament el nen a l'hospital de Torrevella (Alacant), poc després d'haver estat detinguda i quan era custodiada per la Guàrdia Civil.

L'institut armat ha obert una investigació per saber com va poder la dona matar el seu fill i les primeres indagacions apunten que el ganivet que va utilitzar estava amagat en una bossa en la qual hi havia estris del nen, com bolquers.

Contra Katharina Katit-Stäheli, de 40 anys, hi havia una ordre internacional de crida i cerca arran que estigués en parador desconegut des del 24 de desembre al costat del seu fill, Dylan Katit, de deu mesos i que patia una greu malaltia, fet pel qual es trobava sota tutela mèdica al cantó de Zuric.

A la dona se li havia tret la custòdia com a conseqüència de les atencions mèdiques que necessitava el petit, segons va informar la Policia Nacional quan va sol·licitar la col·laboració ciutadana per localitzar-los.

La trucada d'una dona va permetre trobar-la dimecres amb el nen en un hipermercat de Torrevella, sense que de moment consti que tingui familiars o habitatge en aquesta ciutat del sud de la província d'Alacant. Els investigadors intenten determinar tant si té amics o cercles propers a la zona com des de quan estava a la localitat, encara que sembla que va poder arribar directament des de Suïssa.

Trasllat a l'hospital

Una vegada detinguda, mare i fill van ser traslladats sota custòdia de dos agents de la Guàrdia Civil a l'hospital de la ciutat per a una revisió mèdica al lactant prèvia a la posada a disposició de tots dos a favor del Jutjat Central d'Instrucció 4 de l'Audiència Nacional, competent en el procés d'extradició.

Com és preceptiu en aquest tipus de situacions, l'hospital de Torrevella va ingressar el menor en una habitació, on estava la mare custodiada, i en un moment donat aquesta darrera va demanar permís per banyar el nen. Mentre el desvestia i els dos agents custodiaven la porta, va treure un ganivet que portava a la bossa i va degollar el seu fill abans de repetir aquesta acció amb ella mateixa.

Mentre que la mare va ser intervinguda quirúrgicament d'urgència amb èxit, els metges no van poder fer res per evitar la mort del menor.