Investiguen Berlusconi i 44 persones més per fals testimoni en el cas Ruby

La indagació es va iniciar després de les indicacions donades a la Fiscalia pels jutges encarregats del cas

24.01.2014 | 14:55

L'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi i altres 44 persones, entre elles algunes de les joves convidades a les seves festes privades, estan sent investigats per la Fiscalia de Milà pels suposats falsos testimonis que van oferir durant el judici del cas Ruby.
Segons el fiscal en cap de Milà, Edmondo Bruti Liberati, aquesta investigació es va iniciar després de les indicacions donades a la Fiscalia pels jutges encarregats dels dos judicis celebrats per aquest cas perquè investigués un suposat delicte de fals testimoni i corrupció de testimonis.
Berlusconi, així com els seus advocats Niccolò Ghedini i Piero Longo, consten en el registre d'indagats per un delicte de corrupció en acte judicial per haver pogut induir els seus testimonis a mentir en les declaracions.
La Fiscalia de Milà ha decidit obrir aquesta investigació com un "acte degut" després de les indicacions dels jutges que es van encarregar del cas Ruby en primera instància en les seves dues ramificacions, que van condemnar l'exprimer ministre el passat 24 de juny a 7 anys de presó i a inhabilitació perpètua per a càrrec públic per abús de poder i incitació a la prostitució de menors.
L'altra branca del procés, que va quedar separada de la de Berlusconi davant les aturades que va patir per les lleis d'immunitat de l'aleshores primer ministre, va veure condemnats el passat 19 de juliol a penes d'entre 5 i 7 anys de presó per inducció a la prostitució i proxenetisme tres persones de l'entorn de Berlusconi, Lele Mora, Emilio Fede i Nicole Minetti. En les justificacions de les sentències, els jutges van considerar que Berlusconi podia haver pagat a les noies cridades com a testimonis perquè canviessin la seva versió dels fets.

Enllaços recomanats: Premis cinema