El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, va donar un termini de deu dies a la Fiscalia Anticorrupció i a la resta de parts personades al cas Nóos perquè es pronunciïn sobre la petició efectuada per l'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, que sigui citat a declarar com a testimoni el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, després del que el magistrat resoldrà.

El sindicat Manos Limpias, personat com a acusació popular, va anunciar que també sol·licitarà la compareixença de Gallardón, després d'asseverar, en base a l'escrit presentat per Torres, que l'"estreta" relació i col·laboració entre el ministre i el duc de Palma "va culminar" amb la concessió d'una subvenció de 144.000 euros de la societat pública Madrid 16 a una entitat successora de l'Institut Nóos, malgrat que "va quedar demostrat que no es va fer cap gestió i que l'Ajuntament va justificar aquesta subvenció en un escrit fet a mà de quatre folis".

En el seu escrit, Torres sol·licitava així mateix la citació de l'expresident de la Generalitat José Montilla i de l'exsecretari d'Estat per a l'Esport Jaime Lissavetzky, entre d'altres, perquè aclareixin la seva intervenció en la negociació del conveni pel qual Nóos va percebre els fons públics per preparar la candidatura olímpica de Madrid 2016, sense que actualment hi hagi constància dels treballs realitzats.

El jutge Castro, el mes de setembre passat, ja va desestimar obrir una peça separada dirigida a investigar el paper que va jugar Gallardón en el conveni pel qual la Fundació pública Madrid 16 va abonar uns 140.000 euros de manera presumptament irregular a la Fundació Esport, Cultura i Integració Social (FDCIS), entitat considerada successora de l'Institut Nóos.

Per altra banda, els tres inspectors d'Hisenda que van exculpar de delictes fiscals la infanta Cristina en els informes que van realitzar en el cas Nóos declararan demà a petició de la Fiscalia davant del jutge Castro , dues setmanes abans que la pròpia filla del Rei comparegui com a imputada.

El fiscal Pedro Horrach va sol·licitar al jutge que prengués declaració a aquests inspectors en un dur escrit en el qual acusava Castro de basar la imputació de la Infanta en una "teoria conspiratòria" segons la qual l'Agència Tributària havia tergiversat la seva investigació per exonerar la duquessa de Palma.

Empara del Poder Judicial

En un altre ordre de coses, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va expressar el seu suport a tots els jutges en l'exercici de les seves funcions, sense esmentar-ne expressament cap, i va anunciar que empararà tots els jutges que ho demanin "davant d'actuacions o crítiques injustificades".

La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial va aprovar aquesta declaració institucional en la qual assenyala que "empararem expressament" tots els membres de la carrera que ho demanin "davant d'actuacions o crítiques injustificades" i que, en qualsevol cas, "donarem suport de manera expressa en l'exercici de les seves tasques" als jutges i magistrats. La nota no cita cap jutge, encara que pot interpretar-se que fa referència al jutge Castro, o el jutge Pablo Ruz, qui s'ocupa del sumari Gürtel a l'Audiència Nacional.