Els dos bàndols enfrontats a Ucraïna, manifestants i antiavalots, van iniciar una treva després de quatre dies d'enfrontaments violents, fet que va permetre a l'oposició obrir negociacions amb el president, Víktor Ianukóvitx. El dirigent opositor Vitali Klitschkó es va acostar a la línia del front de l'estadi del Dinamo de Kíev per demanar als grups més bel·licosos que deixessin de desafiar la policia.

"Us demano que respecteu la pau. Controleu-vos. Ni un sol atac. Evitem un nou vessament de sang", va assegurar el popular boxejador i líder del partit UDAR, un dels dirigents de l'oposició que protesta contra l'allunyament del país de la Unió Europea i denuncia el creixent autoritarisme de Ianukóvitx.

Klitschkó va assegurar als manifestants més desconfiats que els Berkut, el temut destacament especial antiavalots, també s'havia compromès a cessar les hostilitats, en particular en el que fa referència al llançament de granades atordidores.

El boxejador va assegurar que plantejaria a Ianukóvitx diverses demandes, entre les quals hi ha la revocació de les controvertides lleis en vigor des d'aquesta setmana que coarten la llibertat d'expressió i de reunió i que, segons l'oposició, converteixen Ucraïna en un estat policial semblant al de Bielorússia.

A més, exigiran la dimissió del Govern en ple i la convocatòria d'eleccions presidencials anticipades, encara que els opositors reconeixen que és difícil que aquesta darrera petició sigui satisfeta per Ianukóvitx, que es planteja buscar la reelecció el 2015.

Malgrat que la reunió va començar amb retard i a l'hora de tancar l'edició encara continuava, les dues parts van respectar religiosament l'armistici, encara que milers de persones esperaven impacients el seu resultat al mig del carrer, tot i les gèlides temperatures. Això sí, els manifestants no van perdre el temps i van dedicar tota la jornada a construir noves barricades, parapets i palissades a tot el centre de Kíev, des de l'avinguda Kreschátik fins a l'estadi.