Els Governs de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Balears van acordar treballar de manera coordinada per avaluar l'actual model de finançament autonòmic i fer propostes conjuntes per al nou sistema, que seran traslladades al Ministeri d'Hisenda.

Segons va informar la Generalitat en un comunicat, aquest anàlisi pretén complementar el del grup de treball iniciat al ministeri, amb l'objectiu d'intentar corregir "greuges i deficiències injustes" que genera el model actual, vigent des de 2009, especialment en aquestes tres autonomies.

Les conclusions d'aquesta reunió, impulsada pels presidents de les tres comunitats autònomes, "establiran les bases per debatre i millorar" el nou sistema de finançament. L'objectiu és aportar fórmules que "puguin corregir les desigualtats" que l'anterior model ha comportat "de manera especial" a aquestes tres comunitats del Mediterrani.

Per a l'anàlisi i definició de noves propostes es tindran en compte els estudis elaborats a la Comunitat Valenciana per experts designats per les Corts Valencianes i pels Premis Rei Jaime I en Economia.