L'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa va defensar davant el nou jutge que investiga la compra per part de l'entitat del City National Bank de Florida (EUA) que aquesta operació va ser legal en comptar amb el vistiplau de tot el consell d'administració, després de l'autorització del Banc d'Espanya. L'interrogatori a Blesa va estarmarcat per una forta presència policial, tant a fora dels jutjats com a dins, encara que això no va impedir que diverses desenes de preferentistes l'increpessin a les portes del tribunal, on va rebre l'impacte al cap d'una pancarta que va llançar un dels reunits.

L'expresident de Caja Madrid va tornar a comparèixer com a imputat davant el titular del Jutjat d'Instrucció número 36 de Madrid, Juan Antonio Toro, que substitueix Elpidio José Silva arran que aquest s'abstingués d'aquesta causa pel procediment obert contra ell al Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM).

Durant dues hores va explicar que l'operació que el va portar a la presó dues vegades es va fer de manera fraccionada, adquirint primer un 83% i després l'altre 17%, per garantir la permanència del president del banc nord-americà, que havia ocupat el càrrec durant 15 anys. Aquests percentatges, va argumentar, van ser els necessaris perquè no s'encarís, d'acord amb el que s'estableix en el Dret Fiscal americà.

Així mateix, va justificar que es va portar a terme seguint els requisits exigits pel Banc d'Espanya, i que no es va sol·licitar autorització a la Comunitat de Madrid perquè no era necessària en no superar el 5% dels recursos propis de la caixa. Per això, va considerar que no va eludir cap control, com demostra el fet que posteriorment ningú li ho reclamés ni s'incoés cap expedient sobre això.

No obstant això, segons fonts de l'acusació exercida per Manos Limpias, l'expresident de Caja Madrid sí es va saltar aquest control perquè l'operació -que va suposar un desemborsament inicial de 618 milions d'euros i un posterior de 127 milions- superava aquest percentatge, i mantenen que la compra fraccionada va comportar a la llarga un increment del cost total del 6% en interessos.

Manos Limpias va reclamar al jutge que retirés el passaport a Blesa, però Toro va rebutjar acordar aquesta mesura "restrictiva de la llibertat de deambulació" perquè no conflueixen els requisits de risc de fuga i desaparició de proves.