El president d'Ucraïna, Víktor Ianukóvitx, va cedir a les pressions de l'oposició i la comunitat internacional perquè reformi el Govern i modifiqui les recent aprovades lleis "dictatorials", encara que es va negar a renunciar a la mà dura contra els manifestants. "Alguna cosa es va fer malament. Reestructurarem el Govern per trobar al millor equip de professionals que treballi en interès de l'Estat ucraïnès", va anunciar Ianukóvitx durant una reunió amb líders religiosos.

Han fet falta més de dos mesos de multitudinàries protestes antigovernamentals i proeuropees, quatre dies de violents enfrontaments del carrer i la mort de diversos manifestants perquè el president d'Ucraïna accedís a introduir canvis en l'Executiu.

No està clar que aquesta mesura satisfaci l'oposició, la principal demanda de la qual ha estat sempre la dimissió en ple de l'Executiu de Nikolái Azárov, però el relleu dels ministres més impopulars, com el titular d'Interior, calmarà segurament els ànims a Kíev.

Ianukóvitx també va avançar que la Rada Suprema (Legislatiu) modificarà el controvertit paquet de lleis aprovades el passat de 16 de gener, detonant de l'inici dels desordres dels darrers dies a Kíev. Aquesta demanda va ser plantejada tant per l'oposició, que acusa el president de voler implantar un estat policial en limitar la llibertat d'expressió i reunió, com per Occident, que instar Kíev a respectar els drets cívics dels seus ciutadans.

"Arribarem a solucions de compromís amb l'oposició. Votarem aquests canvis a les lleis i deixarem enrere aquestes qüestions. El primer que volem fer és posar fi a la violència i al vessament de sang", va explicar. A més, va anunciar que tots els detinguts en els disturbis "que no hagin comès delictes greus" seran amnistiats i posats en llibertat.

Kíev va viure un dia de relativa calma per la treva acordada la vigília entre Govern i opositors, encara que l'oposició va seguir ampliant el seu control sobre el centre de la capital i a la nit s'informava de nous disturbis.