La Guàrdia Civil va alliberar un empresari gallec del sector de la fusta que va estar segrestat en una aldea de Lalín (Pontevedra), i va detenir set persones, entre elles un pare i un fill, els caps d'una banda que va demanar 70.000 euros de rescat. Va ser el passat dia 18 quan aquesta organització va capturar a Betanzos (la Corunya) l'emprenedor, d'entre 30 i 40 anys, al qual van enganyar amb un fals negoci per a així poder conduir-lo a un bosc allunyat. Després va ser introduït al maleter d'un vehicle i traslladat a un primer hangar, on pensaven tenir-lo molt poc temps convençuts que la família pagaria immediatament.

No obstant això, donat el fred i la humitat del lloc, els raptors van decidir moure el seu ostatge fins a una petita construcció annexa a l'habitatge d'un matrimoni de jubilats que va viure a França, ara a Xar, i que està implicat en aquesta trama.

En aquest nucli només hi ha quinze cases, i en un habitacle de dos metres de llarg per un d'ample, aquest empresari va passar el seu captiveri en condicions infrahumanes, encaputxat i lligat de mans, amb un matalàs gastat, i obligat a fer les seves necessitats sobre les serradures del terra.

Sota la vigilància d'aquesta parella i d'altres dos homes, va estar en aquestes condicions gairebé una setmana, mentre la família rebia constants amenaces que seria assassinat o que patiria greus amputacions si no es lliurava com més aviat millor aquesta quantitat de diners.

Va ser un dia després del segrest quan la família va denunciar a la Guàrdia Civil aquest succés, mobilitzant-se unitats d'investigació criminal d'aquest cos a la Corunya i l'Equip de Segrestos i Extorsions de la Unitat Central Operativa, que es va desplaçar a Galícia.