L'associació de jutges Francisco de Vitòria, la segona més gran de la carrera judicial, considera "lògic" que la infanta Cristina tingui el 8 de febrer "un tracte diferent" a l'arribar al jutjat de Palma per declarar en el cas Nóos tant per raons de seguretat com per ser membre de la Família Real.

"El famós passeig de la infanta als jutjats és un tema accessori perquè la igualtat de tracte dels ciutadans davant la justícia és de portes cap a dins d'un tribunal, mai de portes enfora", va dir el jutge Marcelino Sexmero, portaveu de Francisco de Vitòria. Per Sexmero, "de portes enfora" del tribunal és la mateixa societat i l'opinió pública "la que tracta de forma diferent als ciutadans, no el jutge o el tribunal, que tracta sempre de la mateixa manera a tothom".

Segons Sexmero, la Infanta no perd la "qualitat de membre protegit pel fet de ser cridada com a imputada. És lògic que per raons de seguretat se li pugui donar un tracte diferent al de qualsevol ciutadà. Lògicament aquest tracte és abans d'entrar al jutjat, al carrer", va afirmar.

La implicació de l'Estat

D'altra banda, el coordinador general d'Izquierda Unida, Cayo Lara, va retreure ahir l'actitud del Govern en el cas Nóos, ja que creu que "s'està veient massa la poteta a l'Estat" per evitar que la infanta Cristina s'assegui a la banqueta els acusats si hi ha causa. En declaracions als periodistes, Lara va assenyalar que "ningú pot entendre" que el seu marit, Iñaki Urdangarin, "hagués fet les malifetes que ha fet si no hagués estat un membre lligat a la Casa Reial".

Segons el dirigent d'IU, "no és veritat que a Espanya la justícia estigui sent igual per a tots", ja que cap altra persona del país hauria necessitat per a la seva imputació que un jutge fes "una mena de tractat amb 227 folis". Per això ha llançat un missatge al Govern perquè "deixi en pau al jutge i als jutges que volen complir amb la seva obligació".