L'avió de la Força Aèria espanyola que traslladava al Príncep d'Astúries d'Espanya a Hondures va tornar ahir a Santo Domingo, on havia fet una escala tècnica, per ser revisat en haver-se detectat un problema en el filtre de l'oli.

Segons van informar fonts de Defensa, el pilot va observar que l'indicador de l'oli d'un dels motors de l'avió -el mateix que va patir al novembre una avaria que va frustrar el vol de don Felipe al Brasil- s'encenia uns 20 minuts després d'enlairar-se de la capital dominicana, així que va decidir tornar a Santo Domingo.

L'aeronau, un dels dos Airbus A- 310 que la Força Aèria espanyola utilitza per al transport d'autoritats, havia aterrat per una escala tècnica a les 5.00 hora local (11.00 GMT) a l'aeroport internacional de Las Américas de la capital dominicana, on va repostar combustible. Al voltant d'una hora més tard, l'avió va enlairar rumb a Tegucigalpa, on l'Hereu de la Corona espanyola té previst iniciar avui una visita de dos dies en ocasió de la presa de possessió del nou president hondureny, Juan Orlando Hernández.

Però als vint minuts de vol, a la cabina de comandament de l'aeronau es va encendre un indicador relacionat amb l'oli.

Per prudència, el pilot va decidir tornar a l'aeroport de Santo Domingo per sotmetre l'aparell a una revisió i, a les 15.00 hores GMT, l'avió continuava en una pista d'aquest aeròdrom.

Després de ser reparat, fonts del ministeri de Defensa van explicar que Defensa, l'Exèrcit de l'Aire i EADS obriran una investigació "de procediment" per aclarir per què, en els últims dos mesos, el mateix avió ha patit dues avaries en el sistema elèctric. I és que es dóna la circumstància que és la mateixa aeronau que, a causa d'una avaria en un dels seus flaps o alerons, va obligar a cancel·lar el passat 25 de novembre un viatge oficial de dos dies del Príncep a Sao Paulo.

En aquella ocasió, les comprovacions rutinàries prèvies a l'enlairament a la base aèria de Torrejón de Ardoz van mostrar que un dels alerons no responia com ho havia de fer i els tècnics van treballar unes set hores, però finalment es va cancel · lar el viatge perquè la reparació completa de la decisió requeria més temps del necessari per poder dur a terme la visita al Brasil tal com estava programada.