La Comunitat de Madrid atura la privatització de 6 hospitals públics

González pren la decisió després que la Justícia mantingués la suspensió cautelar de la mesura

28.01.2014 | 07:33
Ignacio González, durant una visita realitzada ahir.
Ignacio González, durant una visita realitzada ahir.

El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, va decidir deixar sense efecte el procés d'externalització de la gestió de sis hospitals públics de l'autonomia davant la decisió del TSJM de mantenir la suspensió cautelar de la mesura. González va anunciar que no hi haurà més retallades a la Sanitat madrilenya derivades de la seva decisió de deixar sense efecte el procés d'externalització, encara que es "seguirà ajustant despeses".
El president madrileny va fer aquesta declaració després d'anunciar que havia acceptat la dimissió del conseller de Sanitat, Javier Fernández-Lasquetty. González va destacar que la Comunitat de Madrid seguirà introduint mesures d'eficiència i eficàcia en la despesa i aprofundirà en totes les mesures que ja han permès estalvi sanitari per complir amb l'objectiu de dèficit.
El president madrileny va recordar que els tribunals no s'han pronunciat sobre el fons d'un model de gestió ja en marxa en quatre hospitals de Madrid i que, després de diferents decisions judicials, ha considerat que allò raonable era deixar sense efecte el procés davant la "incertesa" que s'havia generat. Va defensar diverses vegades que aquesta situació d'incertesa no es pot mantenir per més temps i va puntualitzar que, no obstant això, segueix pensant que el model de l'externalització hospitalària és "legal" i "possible", està contemplat per llei i l'apliquen totes les administracions públiques.
González va explicar que les empreses adjudicatàries de la gestió dels hospitals hauran d'acatar també la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Madrid i no va aclarir si se'ls indemnitzarà per aquesta suspensió definitiva. En concret, els hospitals l'adjudicació a tres empreses -Sanitas, Ribera Salut, Hima Sant Pau- dels quals s'havia signat el mes d'agost són l'Infanta Leonor, Infanta Sofía, Infanta Cristina, l'hospital del Henares, del Tajo i del sud-est.
Per part seva, Fernández-Lasquetty, que ha dimitit després de gairebé tres anys al capdavant de la Conselleria de Sanitat i mantindrà la seva acta de diputat al parlament regional, va expressar el seu "enorme agraïment" a l'equip amb el qual ha treballat a la Conselleria de Sanitat i el seu "reconeixement als milers de metges i infermers que fan que Madrid tingui la millor Sanitat d'Espanya".

Ja hi ha susbstitut
Va afegir que deixa el seu càrrec "per un motiu evident", perquè va ser ell qui va proposar el procés d'externalització i qui el va posar en marxa, i perquè "les circumstàncies ho han fet impossible". "És bo assumir la responsabilitat de no haver aconseguit fer allò que s'hauria pogut fer", va afirmar el ja exconseller de Sanitat, que serà substituït en el lloc pel fins ara portaveu del PP al Congrés, Javier Rodríguez.
Finalment, el secretari general del PSM, Tomás Gómez, va celebrar la paralització de l'externalització de la gestió de sis hospitals madrilenys i va assenyalar que, encara que ha estat un any "dur", ha "valgut la pena plantar cara". El coordinador general d'IUCM, Eddy Sánchez, va celebrar també la renúncia, que va atribuir a l'"enorme pressió ciutadana del darrer any", i va reclamar la dimissió del propi president de la Comunitat de Madrid després de considerar que la renúncia del conseller de Sanitat "no és suficient".

Espanya Internacional

Trump considera «trista» la retirada d´estàtues confederades

Trump considera «trista» la retirada d´estàtues confederades

El president dels EUA carrega contra dos senadors del seu propi partit que van criticar la seva...

Díaz Usabiaga demana «ambició» al sobiranisme basc en sortir de la presó

Díaz Usabiaga demana «ambició» al sobiranisme basc en sortir de la presó

Dos centenars de dirigents i simpatitzants de l'esquerra abertzale, entre ells Arnaldo Otegi,...

Almenys 37 morts en disturbis en una presó del sud de Veneçuela

La massacre es va produir per l'acció d'una unitat d'elit del Govern per intentar prendre el...

Mor un policia de Hamas en un atemptat suïcida a la frontera entre Gaza i Egipte

Un membre de l'Estat Islàmic s'immola en ser aturat de matinada en...

Dona a llum la nena de 10 anys violada a qui el Suprem indi va prohibir avortar

La nena de 10 anys violada a la qual el Tribunal Suprem indi va prohibir avortar fa tres setmanes...

Enllaços recomanats: Premis cinema