La cúpula militar d'Egipte va autoritzar el cap de l'Exèrcit i ministre de Defensa, Abdel Fatah al Sisi, a presentar-se a les properes eleccions presidencials, una decisió que el recentment ascendit a mariscal encara no ha fet pública. El Consell Suprem de les Forces Armades, presidit per Al Sisi, va donar llum verd que aquest presenti la seva candidatura en una reunió en la qual van tractar aquest assumpte i l'actual situació de seguretat al país després dels darrers atemptats.

El màxim òrgan militar va assenyalar que "la confiança de les masses en Al Sisi és una crida que demana una resposta en el marc de l'opció lliure de les masses del poble". I va justificar la seva decisió en considerar que "només podem respectar la voluntat de les masses perquè Abdel Fatah al Sisi es presenti".

A més, el Consell Suprem va elogiar el treball d'Al Sisi al capdavant del ministeri, hores després que aquest fos ascendit de general primer a mariscal, un rang que pocs militars han ostentat a Egipte. Aquest lloc, el més alt de l'estament castrense, estava vacant des d'agost de l'any 2012, quan l'expresident islamista Mohammad Mursi va ordenar la retirada del llavors ministre de Defensa Husein Tantaui i va col·locar en el seu lloc Abdel Fatah al Sisi.

El mariscal podria anunciar aviat la seva postura definitiva, encara que no serà fins el proper 18 de febrer quan es puguin començar a inscriure les candidatures oficialment. Aquests últims moviments semblen preparar el terreny per a la possible carrera electoral del considerat com a "home fort" d'Egipte. En un principi, Al Sisi es va mostrar reticent a participar en aquest procés, però la seva postura ha anat canviant.