L'Assemblea Nacional Constituent (ANC) tunisiana va aprovar per una àmplia majoria el text de la nova Constitució del país, la primera que s'elabora de manera democràtica des de la seva independència el 1956. Amb un any de retard sobre la data prevista, després de tres setmanes de discussions maratonianes que van començar el passat 3 de gener, i després d'hora i mitja de lectura dels 146 articles, 200 dels 216 diputats presents van votar a favor de la "Constitució de la segona república", com la va definir el president del Parlament, Mustafa Ben Yafar.

Una vegada que la pantalla de l'Hemicicle, on es reflecteixen els vots electrònics emesos pels parlamentaris, es va tenyir del color verd del sí, els diputats van començar a aplaudir i cantar a veu en crit l'himne nacional tunisià.

"La història i les generacions venidores recordaran aquest dia amb orgull", va assegurar Ben Yafar moments abans de procedir a la votació. "Aquesta Constitució és la mostra de l'èxit de la revolució tunisiana, del desig d'una vida compartida", va afegir.

Les abraçades i les llàgrimes es van barrejar a la sala, on nombrosos convidats situats a la llotja superior van començar a cridar en espanyol Campeones, Campeones oe, oe, oe.