El president del Govern, Mariano Rajoy, va anunciar que el Ministeri de Defensa ha posat en marxa una investigació per dilucidar què va passar exactament amb l'avió que traslladava el Príncep d'Astúries a Hondures i que, segon els resultats que ofereixi la mateixa, l'Executiu decidirà si cal renovar o no la flota aèria espanyola. En tot cas, va confirmar és que l'Airbus 310 va patir una avaria en l'indicador de filtre d'oli que ja ha estat reparada. "Encara no he pres cap decisió. Lògicament abans cal tenir les dades suficients per poder fer-ho", va afegir.

El Ministeri de Defensa va enviar a Hondures un altre avió Airbus 310 per garantir el viatge de tornada a Espanya del Príncep. Defensa va optar per enviar un segon avió perquè el retorn de Felip de Borbó sigui "amb les màximes garanties".

Paral·lelament, el president del Govern i la resta de la delegació que el va acompanyar en el seu viatge a Roma per participar en la XVIII cimera italoespanyola es van desplaçar a la capital italiana en dos avions Falcon de la Força Aèria Espanyola i en un avió cedit per la Força Aèria belga.

Per part seva, el Grup Parlamentari Socialista va registrar una pregunta oral al Congrés sobre les raons de l'avaria de l'avió oficial que traslladava el Príncep d'Astúries a Hondures, el mateix que el va deixar a terra fa dos mesos sense poder portar a terme una visita al Brasil. El PSOE, que sol·licita que la resposta es tramiti a la Comissió de Defensa de la Cambra baixa, també vol conèixer els mitjans que utilitzarà el Govern perquè no tornin a succeir aquest tipus de contratemps.

Presa de possessió

En tot cas, el Príncep va poder assistir a la presa de possessió del nou president d'Hondures, Juan Orlando Hernández. Advocat de professió, empresari i diputat des de 2008, Hernández arriba a la Presidència sota la bandera del conservador Partit Nacional.