Aznar no assistirà a la convenció nacional del PP al·legant que estarà fora d´Espanya

La cúpula del partit nega que la decisió de Mayor Oreja de no liderar la candidatura a les europees sigui un problema

29.01.2014 | 07:44
Posada va intentar treure ferro a la negativa d´Aznar a assistir a la convenció del partit.
Posada va intentar treure ferro a la negativa d´Aznar a assistir a la convenció del partit.

L'expresident del Govern José María Aznar no acudirà a la convenció nacional del Partit Popular que se celebra aquest cap de setmana a Valladolid, segons fonts de la Fundació per a l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES). La raó que esgrimeixen aquestes fonts és que el president d'honor dels populars té compromisos fora d'Espanya aquest cap de setmana.
La setmana passada, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va assegurar que el partit, "òbviament", havia convidat Aznar a acudir i participar en la seva convenció nacional.
Segons les fonts de FAES, José María Aznar es troba ara mateix a Israel i d'allà viatjarà a Londres, per després desplaçar-se a Filipines i als Estats Units. La convenció nacional del PP, que se celebra de divendres a diumenge, agafarà l'expresident entre Londres i Filipines, van explicar. Aznar sí va estar en les tres darreres grans cites a nivell estatal del PP: les convencions de Màlaga i Sevilla el 2011 i al congrés del partit de 2012, també celebrat a Sevilla.
En aquest sentit, el president del Congrés, Jesús Posada, i la vicepresidenta primera de la Cambra, Celia Villalobos, no consideren que l'absència de José María Aznar en la convenció del PP sigui una "ofensa" de l'expresident del Govern amb el partit. "En absolut crec que sigui una ofensa", va dir Posada a preguntes dels periodistes al Congrés, a més d'assegurar que lamenta no poder escoltar el president d'honor en la convenció, com està segur que lamentaran tots els assistents a aquesta cita. Posada va recordar que Aznar té "compromisos" i "probablement no els ha pogut acomodar a la convenció".
En un altre ordre de coses, l'expresidenta del PP del País Basc, María San Gil, va acusar la formació popular de "consentir" el "malson" que segons el seu parer es viu a Euskadi "en relació amb ETA, Batasuna, els presos, Sortu, Bildu i l'entramat etarra". San Gil va fer aquestes declaracions a la pàgina web del Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme del País Basc (Covite), que, en plena crisi interna, va fer públics els testimonis de suport de "referents morals" com la pròpia exlíder del PP basc, el dirigent d'aquest mateix partit Carmelo Barrio i el filòsof Fernando Savater.

Testimonis recents
Covite assegura a la seva web que aquests tres testimonis van ser recollits a mitjan gener, amb motiu del tancament de l'exercici anual d'aquesta associació, de manera que els tres "referents morals" valoressin la tasca realitzada en els darrers 12 mesos per aquesta entitat de suport a les víctimes del terrorisme, de la qual dilluns van demanar la baixa 90 persones per les seves desavinences amb la direcció.
En la seva resposta, María San Gil afirma que "l'esforç i dedicació" sónés avui "més necessaris que mai" a causa que "el que està passant al País Basc en relació amb ETA, Batasuna, els presos, Sortu, Bildu i l'entramat etarra és més propi d'un malson que d'una realitat". "Una realitat política consentida, a més, pel partit que va tenir sempre clar que si matar no tenia premi, deixar de matar tampoc podia tenir-lo", afegeix San Gil en al·lusió al PP.

Notícies relacionades

Espanya Internacional

Un tuit de Barack Obama, rècord de «m´agrada»

Un tuit de l'expresident dels EUA Barack Obama sobre la violència racista de dissabte passat a...

Londres vol evitar fronteres entre les dues Irlandes després del Brexit

Londres vol evitar fronteres entre les dues Irlandes després del Brexit

El Regne Unit pretén que tant les persones com els béns comercials continuïn viatjant lliurement...

El PSOE instarà el Congrés a fixar quantes nacionalitats hi ha a Espanya

El PSOE instarà el Congrés a fixar quantes nacionalitats hi ha a Espanya

Els socialistes aposten per un Estat plurinacional en el marc d'una reforma de la Constitució. La...

La policia filipina mata 32 persones en 24 hores en una operació antidroga

La policia filipina va matar 32 sospitosos en un interval de només 24 hores en...

El líder opositor rus denuncia que el Kremlin finança el règim de Maduro

L'Assemblea Constituent ratifica els 13 magistrats del Tribunal Suprem que van ser...

Enllaços recomanats: Premis cinema