El Congrés dels Estats Units va aprovar, a porta tancada, suplir amb armament lleuger els insurgents sirians. Segons fonts de les forces de seguretat europees i nord-americanes, aquest llum verd està permetent que milicians opositors, de suposada ideologia moderada, s'armin a través de Jordània, a la zona meridional de Síria. Els enviaments de material estan consistint en rifles i pistoles complementats amb armes més potents com coets antitanc.

El carregament no inclou míssils antiaeris portàtils, els coneguts com a Manpad. No obstant això, en nombroses imatges procedents de Síria es pot comprovar que els rebels disposen d'aquest armament, capaç d'abatre aparells aeris en ple vol.

Mentrestant, les forces del règim de Bashar al Assad van mantenir intensos combats contra els rebels als voltants de l'aeroport militar de Nairab, al sud-est de la ciutat septentrional d'Alep, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans.

En paral·lel a aquests combats a Nairab, avions governamentals van bombardejar la carretera que uneix Alep amb aquesta base castrense i amb el veí aeroport internacional de la localitat, la major del nord de Síria.

Per altra banda, la primera ronda del procés de pau per a Síria entra avui en la seva recta final sense avenços concrets, en una negociació que ha sorgit des de posicions que semblen irreconciliables i que se centren en l'entrega o no del poder per part del president sirià. "No hem aconseguit cap avanç important, però seguim aquí", va explicar el mediador per a aquest procés, Lajdar Brahimi.

El mediador va considerar que el missatge més encoratjador del dia va ser la declaració de les dues parts "que continuaran les discussions fins a divendres, com estava previst, que ningú se n'anirà abans".