Investiguen si 6 joves van morir per una quintada a Portugal

29.01.2014 | 07:44

Les autoritats portugueses investiguen si la misteriosa mort de sis joves el desembre passat està relacionada amb una quintada universitària, una arrelada tradició en diversos centres d'estudis del país. La Fiscalia portuguesa encapçala el cas que ahir va ocupar portades de diaris i obertures de telediaris al país, on s'han multiplicat les conjectures sobre els motius del succés, ocorregut a la matinada del 14 al 15 de desembre a la platja de Meco, als afores de Lisboa.
La crida de les famílies perquè s'aclareixi el sinistre és un dels últims capítols del succés, sota secret judicial, però del qual a poc a poc comencen a filtrar-se detalls a l'opinió pública. En aquella nit, quatre noies i dos nois d'entre 21 i 25 anys van ser arrossegats a la riba de la platja per una onada gegant que els va portar mar endins. Els seus cossos van ser trobats a comptagotes al llarg de la setmana següent.
L'únic supervivent, João Gouveia, va aconseguir escapar a la força del mar i va avisar telefònicament les autoritats. És precisament Gouveia, de 23 anys i líder de les quintades a la Lusòfona, una universitat privada amb seu a Lisboa, un testimoni que encara falta per completar la investigació. El jove pateix des un procés d'"amnèsia selectiva".

Enllaços recomanats: Premis cinema