Mursi insisteix durant una vista que és el ´president legítim´ d´Egipte

L'assassinat a trets d'un alt comandament de la Policia poc després de sortir de casa seva al Caire torna a amenaçar l'estabilitat al país

29.01.2014 | 07:44
Mursi es va mostrar desafiant durant tota la vista.
Mursi es va mostrar desafiant durant tota la vista.

El deposat Mohammad Mursi va insistir que és el "president legítim" d'Egipte i en no reconèixer el tribunal que el processa, durant la primera sessió del judici per la seva fugida de la presó durant la revolució de 2011. Durant la lectura de les acusacions a la seu de l'Acadèmia de Policia del Caire, on se celebra el procés, Mursi va afirmar que ell és un pres polític, no un detingut més. "Sap vostè qui sóc jo? Soc el president legítim d'aquest país", li va dir l'exmandatari a la cort, per afegir que el judici que s'està celebrant en contra seu no és legal. A les paraules de Mursi, el jutge Shaban al Shami, que encapçala el tribunal, va respondre: "Que qui ets tu? Doncs jo sóc el cap de la Cort Penal".
Mentrestant, la resta dels acusats presents a la vista, una vintena de membres i dirigents dels Germans Musulmans, van cridar "avall el govern militar!". Mursi, que va arribar dilluns en helicòpter a l'Acadèmia de Policia, va aparèixer davant el tribunal amb l'uniforme blanc de detingut provisional. Es va negar a entrar en el cubicle insonoritzat que li havien preparat per evitar que interrompés amb les seves declaracions el procés, com va fer durant la seva compareixença el passat 4 de novembre en un altre cas. El judici va ser ajornat fins al proper 22 de febrer.
En un altre ordre de coses, l'assassinat d'un alt comandament de la Policia va demostrar el clima d'inestabilitat que es viu a Egipte. Dos homes armats que es traslladaven en una motocicleta van obrir foc amb armes automàtiques contra el director de l'oficina tècnica del ministeri d'Interior, general Mohammad Said, quan sortia de casa seva al Caire. Els atacants van fugir després de cosir a trets Said a l'avinguda de les Piràmides, una de les artèries del districte cairota de Gizeh.
El responsable policial ocupava un important càrrec a Interior, ja que traslladava les ordres del ministre, Mohammad Ibrahim, a la resta de funcionaris i departaments. En un altre succés, un sergent de la Policia va morir i altres dos agents van resultar ferits després d'un tiroteig.

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema