El governador del Banc d'Anglaterra, el canadenc Mark Carney, va advertir que una unió monetària amb el Regne Unit comportaria per a una eventual Escòcia independent "una cessió de sobirania". Carney va exposar per primera vegada els reptes que plantejaria aquesta unió en un discurs davant empresaris a Edimburg, en el qual es va referir a la crisi a la zona euro com a exemple del que pot succeir si no s'estableixen "els fonaments adequats" perquè països diferents adoptin la mateixa moneda.

El ministre principal escocès i líder de l'independentista SNP, Alex Salmond, advoca perquè, si Escòcia s'independitza, mantingui una unió monetària amb la resta del Regne Unit amb la lliura esterlina com a moneda comuna, ja que considera que beneficiaria les dues economies.

No obstant això, el Govern de Londres va indicar que veu un acord en aquest sentit "altament improbable" i va alertar que, per dependre del Banc d'Anglaterra, Edimburg hauria de cedir control sobre la seva política monetària i els tipus d'interès.

De manera imparcial i intentant no prendre partit, Carney va analitzar la difícil qüestió, que es perfila com a assumpte clau en la campanya prèvia al referèndum d'independència del proper 18 de setembre. El governador va destacar, abans que res, que qualsevol decisió sobre unió de la moneda l'haurien de prendre els respectius parlaments, mentre el banc es limitaria a "aplicar" els acords resultants.

Va advertir no obstant això que aquestes unions, encara que avantatjoses per a transaccions comercials i el fluix de capitals, plantegen riscos si no es fan bé des del principi.