La infanta Cristina té previst baixar en cotxe la rampa fins a l'entrada del jutjat el pròxim dia 8 de febrer, quan ha estat citada per comparèixer davant del jutge del cas Nóos, José Castro, per declarar en aquesta causa judicial, han informat a Efe fonts del cas.

D'aquesta forma, per raons de seguretat, la filla del Rei accediria en el seu vehicle i no a peu per la rampa habitual d'accés als jutjats d'instrucció de Palma els dies no laborables, sinó que mantindrà el dispositiu habitual que té en els seus desplaçaments com a membre de la Casa Reial.

Com que la citació té lloc un dissabte, l'edifici judicial es troba tancat al públic per la seva entrada principal, de manera que totes les persones han d'accedir per la part del darrere de l'edifici, on hi ha la rampa, que dóna accés al jutjat de guàrdia.

La infanta Cristina projecta arribar a Palma el mateix dia de la seva declaració judicial i el seu recorregut fins a l'edifici judicial també forma part del dispositiu muntat per les forces de seguretat per vetllar per la seva seguretat.

Amb aquest fi, representants de la seguretat de la Casa Reial, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Palma es van reunir dilluns passat a la capital balear per preparar el desplegament del pròxim 8 de febrer amb ocasió de la declaració de la infanta Cristina.

El jutge Castro ha deixat en mans de la Policia la decisió sobre el dispositiu policial que es muntarà al voltant de la declaració de la filla del Rei, sobre el qual dilluns passat el director general de la Policia, Ignacio Cosidó, va avançar que en qualsevol cas es "garantiria la seguretat" de la infanta.

De qualsevol forma, el jutge degà dels jugats de Palma, Francisco Martínez Espinosa, està a l'espera de l'informe de seguretat que li ha de presentar la Policia sobre l'assumpte per autoritzar la forma d'accés de la infanta als jutjats.

En el cas d'Iñaki Urdangarin, marit de la infanta Cristina, el degà va autoritzar que baixés la rampa d'accés al jutjat en el seu vehicle, però després ell va prendre personalment la decisió de fer-ho a peu.

En contra del que va fer Urdangarin en la seva primera compareixença, la infanta no té previst fer declaracions als periodistes als jutjats, sinó que seran els seus advocats els que es dirigeixin als mitjans de comunicació després de la compareixença.

la infanta Cristina serà assistida en la seva declaració per un equip jurídic que encapçalarà el propi Miquel Roca Junyent, conegut jurista i advocat que va ser un dels pares de la Constitució Espanyola de 1978.

La declaració de la infanta no serà finalment gravada en vídeo sinó només en àudio, segons ha decidit el jutge Castro, que també prohibirà l'entrada de telèfons, tauletes i altres dispositius mòbils per evitar que es captin imatges de la compareixença.

La infanta treballa des de fa uns mesos a Ginebra (Suïssa), però fa uns dies va viatjar a Barcelona per reunir-se amb els seus advocats per preparar la seva declaració davant del jutge que investiga el cas Nóos, que l'ha imputat per un delicte de frau fiscal i blanqueig de capitals.