L'Audiència Nacional ha autoritzat a Rosalía Iglesias, dona de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, que pugui disposar de 300 euros al mes dels seus comptes bancaris bloquejats per a alimentació seva i del seu fill, dels 575 euros que havia demanat la imputada en el cas Gürtel.

El jutge Pablo Ruz va permetre el novembre passat que es desbloquegesssin diners dels comptes d'Iglesias per pagar algunes despeses, però va rebutjar-ne altres perquè va considerar que té accés a diners de "procedència desconeguda" amb els quals ha estat pagant un cotxe "opulent" valorat en 91.936 euros.

La defensa d'Iglesias va recórrer aquesta decisió a la sala penal i li va demanar que desbloquegés 575 euros al mes per comprar aliments, al·legant que els diners per pagar el cotxe procedien d'un familiar.

Ara la secció quarta ha estimat que 300 euros són suficients ?perquè entén "notòriament excessiva a la present situació" la ?quantitat demanada per Iglesias, ja que indica que "el ritme de vida anterior de la família" ha canviat i ha de ?"reduir-se a un altre més modest".