La política índia Asha Mirge, membre de la Comissió pels Drets de la Dona a l'estat occidental de Maharashtra, va relacionar les violacions al gegant asiàtic amb el "comportament" de la dona o la seva "vestimenta". "Les violacions succeeixen per la vestimenta de les dones, pel seu comportament o per ser a llocs inapropiats", va afirmar Mirge durant un encontre a Bombai de la seva formació, el Partit Nacionalista del Congrés (NCP).

La membre del NCP va fer al·lusió de manera expressa a dos dels abusos sexuals que més enrenou han causat a l'Índia, com són les violacions en grup d'una estudiant de medicina en un autobús a Nova Delhi i d'una fotògrafa a la ciutat de Bombai. Mirge va acusar la primera, que va morir dies després de la violació per les greus ferides, d'haver anat a la nit amb un amic al cinema, i a la segona d'anar a uns edificis en ruïnes d'un barri perifèric a les sis de la tarda.

Les crítiques contra la membre de la Comissió pels Drets de la Dona van aparèixer ràpidament, entre elles la d'un líder del NCP, Praful Patel, que va assegurar que prendran "mesures disciplinàries" contra Mirge pels seus comentaris "totalment insensibles". Milers de ciutadans han reaccionar amb fortes mostres de condemna a aquestes violacions.