El fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, va sol·licitar al jutge José Castro que denegui la petició de la defensa de Diego Torres perquè el ministre de Justícia i exalcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, sigui citat a declarar com a testimoni en aquesta causa.

Horrach va demanar al jutge instructor que rebutgi la pretensió de la defensa de Diego Torres, exsoci d'Iñaki Urdangarin, que considera que Gallardón ha d'aclarir en quina mesura va participar en la contractació de l'Institut Nóos per promoure la candidatura Madrid 2016.

La representació de Torres, exercida per Manuel González Peeters, també va demanar a Castro que cridés a testificar altres antics responsables d'institucions que van estar relacionades amb Nóos, com els exministres d'Economia i Indústria Pedro Solbes i José Montilla, respectivament, i l'exsecretari d'Estat per a l'Esport Jaime Lissavetzky. El fiscal també rebutja que se citi com a testimonis els esmentats polítics, així com altres persones proposades pel lletrat defensor.

La setmana passada el jutge instructor va sol·licitar a les parts que es pronunciessin sobre aquesta petició de proves testificals, sobre la qual encara no ha pres una decisió.

La representació de l'exsoci d'Urdangarin va aportar al jutge vint-i-set documents per reforçar la seva tesi que l'Institut Nóos va realitzar un treball útil i efectiu per a les institucions públiques que el van contractar. Entre la documentació dirigida a Castro, el lletrat González Peeters va incloure l'article de Gallardón que es va recollir en una publicació sobre patrocinis que van signar Torres i Urdangarin.

La defensa del soci del duc de Palma i de la seva dona, Ana María Tejeiro, ha aportat a la causa centenars de correus electrònics amb els quals ha intentat provar que la Casa Reial va emparar l'activitat de l'Institut Nóos. El jutge Castro ja va desestimar la compareixença de l'actual ministre de Justícia perquè testifiqui sobre la relació de la candidatura Madrid 2016 amb l'entitat que van presidir Urdangarin i Torres.