La secretària d'Estat d'Educació, FP i Universitats, Montserrat Gomendio, va explicar que les beques per al programa Erasmus Plus que finançarà el ministeri -10.000- exigiran a l'estudiant tenir un nivell d'idioma B-2 o equivalent i tenir aprovats un mínim de 60 crèdits en la carrera. Els universitaris espanyols podran optar a les 10.000 beques del ministeri, que inclouran uns 100 euros més (una mitjana de 350 euros per alumne i mes) que les 30.000 finançades per la UE (250 euros), però per a les primeres hauran de complir amb els esmentats requisits acadèmics i es valorarà la importància de les assignatures a estudiar.

A més, Educació intentarà que existeixi una diversificació entre les àrees del coneixement (Arts i Humanitats, Ciències, Ciències de la Salut, Ciències Socials i Jurídiques i Enginyeria i Arquitectura) perquè els erasmus finançats per Educació representin el 20 per cent de cadascuna d'elles.

Gomendio va assegurar que el nou Erasmus "significa un salt quantitatiu i qualitatiu", i va especificar que el repartiment de fons de la UE serà diferent, distribuint el 75% d'ells per la mida de la població del país i no per nombre d'universitaris com abans, i l'altre 25% dependrà del nombre de mobilitats de l'any anterior. Erasmus Plus per a Espanya el 2014 comptarà amb 53,4 milions d'euros i el Ministeri d'Educació aporta els 18 milions d'euros pressupostats per l'Estat per al 2014.

Per altra banda, la consellera catalana d'Ensenyament, Irene Rigau, va destacar els canvis que suposarà l'entrada en vigor de la Lomce Primària, entre els quals hi ha l'obligació que alumnes d'entre 9 i 10 anys analitzin cinc empreses que cotitzin a borsa.

Entre d'altres canvis que proposa la nova reforma educativa, Rigau va destacar el programa de Ciències Socials, en què s'explica que Espanya "ja existia des de la prehistòria", i va afegir que la llei vol plasmar una "manera de veure la vida ja des de Primària", com ho demostra el fet que es demani als nens d'entre 9 i 10 anys que sàpiguen analitzar empreses que cotitzen a la borsa. "No hi ha cap país del món on el programa de Primària ocupi més de mil pàgines", va afegir.