El passat 25 de juny José Luis Vicente Jounou, director de la filial de Liberbank Bancantabria va dirigir un correu al cap de sistemes de l'entitat, Marciano Camino. El text consistia en una petició breu però molt concreta: la intervenció de "tots els correus electrònics" dels empleats en l'últim any i mig. La fiscalia de Cantàbria investiga si el marit de la presidenta de Castella-la Mancha, María Dolores de Cospedal, va cobrar 7.000 euros al mes per serveis inexistents d'aquesta entitat, i si aquesta va "fabricar" un contracte diferit per donar cobertura als pagaments.

La petició, que tenia caràcter "d'urgència", es va produir 48 hores després que les irregularitats en la contractació del marit de Cospedal, Ignacio López del Hierro, per Liberbank saltessin a la llum pública. Aquesta irregularitat apareix en un document aportat per CCOO a la Fiscalia de Cantàbria, que porta investigant el cas des del mes d'agost, quan va obrir diligències penals per intentar aclarir si el marit de Cospedal va cometre delictes d'apropiació indeguda i falsedat documental.

Per al sindicat "la direcció de l'entitat Liberbank va iniciar una campanya d'intimidació sobre els empleats que suposadament haguessin facilitat algun tipus d'informació sobre els fets denunciats que pot suposar un delicte d'obstrucció a la Justícia".

Per part seva, el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, va assegurar que la investigació de la fiscalia sobre si Liberbank va contractar "en diferit" per a uns serveis inexistents Ignacio López del Hierro "està en la recta final". Fonts del Ministeri Públic van informar que la Fiscalia General de l'Estat ha concedit a la de Cantàbria la pròrroga de sis mesos que aquesta va demanar per seguir tramitant les diligències d'investigació.