El Tribunal d'Apel·lació de Florència va condemnar a 28 anys i sis mesos de presó la nord-americana Amanda Knox, i a 25 anys el seu exxicot, l'italià Raffaele Sollecito, per l'assassinat de la britànica Meredith Kercher el 2007 a Perusa.

Fins ara, l'únic condemnat en ferm per l'assassinat de la jove de 21 anys, que es trobava a Itàlia cursant el programa d'intercanvi europeu Erasmus, era l'ivorià Rudy Guede, qui va ser condemnat a 16 anys de presó després d'elegir un judici breu.

A més de les condemnes de presó, el president del tribunal va dictar mesures cautelars per a Sollecito, per a qui va ordenar la retirada del passaport italià i el seu document d'identitat per impedir la sortida del país, mentre que Knox no ha rebut cap d'aquestes mesures que dimecres va sol·licitar el fiscal general Alessandro Crini en cas de condemna.

Knox va abandonar Itàlia quan va ser absolta pel Tribunal d'Apel·lació de Perusa el 2011, fet pel qual ha seguit aquest procés judicial des de la seva ciutat natal, Seattle, en la qual va rebre la notícia de la seva condemna "impertèrrita", sense plorar, ni parlar, segons va dir el seu advocat Carlo Dalla Vedova. "És injust, recorrerem. Amanda és innocent", va assegurar un altre dels seus advocats, Luciano Virga.

La defensora de Sollecito, Giulia Bongiorno, va assegurar que el veredicte "és només un episodi del procés", ja que la sentència serà impugnada davant el Tribunal Suprem.

Després d'11 hores de deliberacions, els jutges del tribunal toscà, juntament amb un jurat popular format per sis persones, van posar punt final a aquest procés amb la condemna dels joves que a la nit dels fets estaven presents en el domicili de la britànica assassinada. El fets es van produir durant la nit del primer de novembre de 2007, quan Kercher, de 21 anys llavors, va ser assassinada al seu domicili de Perusa.