La infanta Cristina té previst baixar en cotxe la rampa fins a l'entrada del jutjat el 8 de febrer per comparèixer davant del jutge del cas Nóos, José Castro, per raons de seguretat, tal com va aconsellar la Policia en l'informe que ha entregat al jutge degà dels jutjats de Palma. D'aquesta forma, la filla del Rei accediria en el seu vehicle i no a peu per la rampa habitual d'accés als jutjats d'instrucció de Palma els dies no laborables, sinó que mantindrà el dispositiu habitual que té en els seus desplaçaments com a membre de la Casa Reial.

Encara que l'autorització per entrar en vehicle li correspon en últim lloc al jutge degà de Palma, Francisco Martínez Espinosa, es dóna per fet que assumirà la recomanació que plantegen els responsables del dispositiu policial per garantir la seguretat de la Infanta perquè així ho va fer també amb el seu marit Iñaki Urdangarin.

La Policia Nacional ha recomanat "per estrictes raons de seguretat" que la filla del Rei accedeixi en cotxe fins a la porta dels jutjats de Palma quan comparegui per declarar. Quan Urdangarin va comparèixer per primera vegada com a imputat davant del jutge Castro el febrer de l'any 2012 la Policia també va aconsellar que descendís en cotxe la rampa d'accés dels jutjats de Palma durant els caps de setmana, una proposta que va admetre el jutge degà. No obstant això, el propi duc de Palma va rebutjar finalment aquesta opció i va recórrer a peu part del pati dels jutjats davant desenes de periodistes, als quals, a més, va fer declaracions per defensar la seva honestedat.

La Infanta, que està citada a les deu del matí, projecta arribar a Palma el mateix dia de la seva declaració i el seu recorregut fins a l'edifici judicial també forma part del dispositiu establert per vetllar per la seva seguretat.

Per altra banda, el jutge Castro ha accedit a que l'associació Frente Cívico Somos Mayoría (FCSM), que promou l'exlíder d'IU Julio Anguita, es personi com a acusació popular en la causa. El magistrar va dictar una providència en la qual admet que FCSM s'incorpori al procés com a acusació popular, una condició amb la qual ja compta el sindicat Manos Limpias.

No haurà d'aportar fiança

L'entitat liderada per Anguita, que no haurà de presentar querella ni aportar fiança per poder integrar-se en el procediment, va sol·licitar la seva personació divendres passat amb la intenció de defensar "els interessos de la ciutadania que ha estat patint greus perjudicis dels recursos econòmics que tan escassos i necessaris són per fer efectius els drets de tots".

Finalment, el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, va reconèixer que encara que entre la institució que dirigeix i el jutge instructor del cas Nóos existeixen "discrepàncies", aquest "mai estarà sol, almenys des del punt de vista de la Fiscalia". Segons va assegurar, Castro "prendrà les seves decisions, que cal respectar sempre, i estic segur que amb un acurat estudi de les circumstàncies. Si no hi estem d'acord, recorrerem, i si ho estem, acatarem" el que decideixi el jutge de Palma. "Hem acatat sempre respectuosament les seves decisions i tindrà sempre el suport de la Fiscalia", va afegir el fiscal general.