El PP compara la despenalització de l´avortament amb l´holocaust nazi

Els bisbes afirmen que la malformació del fetus no se soluciona "amb la mort d'un innocent"

31.01.2014 | 00:00

El vicepresident de la Diputació de Conca, Julián Huete (PP), va criticar la despenalització de l'avortament portada a terme pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero comparant-la amb l'holocaust nazi, l'esclavitud i el gulag soviètic. Així ho va fer en la seva intervenció durant el ple de la Diputació de Conca, on el grup socialista portava una moció contra la reforma de la llei de l'avortament.
Paral·lelament, el ple de l'Ajuntament valencià de Paterna, governat pel PP, va aprovar demanar al Govern "la retirada de l'avantprojecte de reforma de la llei de l'avortament anunciada pel ministre Gallardón" i "rebutjar la regressió que suposaria la seva aprovació". El text aprovat, presentat pel PSPV-PSOE, va ser avalat pels socialistes, Compromís i Esquerra Unida, i per sis regidors del PP, mentre que els altres set edils populars, inclòs l'alcalde, Lorenzo Agustí, es van abstenir.
En aquest sentit, dos regidors del Partit Popular de Lepe van trencar la disciplina de vot i van donar la seva aprovació a una moció d'Izquierda Unida contra l'avantprojecte de reforma de la llei de l'avortament. La moció, presentada pel portaveu d'IU, Javier Valderas, es va aprovar per majoria absoluta una vegada que l'alcalde, Juan Manuel González (PP) va donar llibertat de vot als seus onze regidors.

Gallardón se sent avalat
Per part seva, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, va afirmar sentir-se avalat per tirar endavant la reforma de la llei de l'avortament perquè compta amb el suport "més important", és a dir, el del president del Govern, Mariano Rajoy, i el de "l'Executiu en ple".
Per altra banda, els bisbes estan convençuts que la solució a la malformació del fetus, que no està contemplada com un supòsit en la nova reforma de la llei de l'avortament, "no està en la mort d'un innocent", i es van mostrar contraris a "una línia eugenèsica que no correspon al sentit d'humanitat". Aquesta és la convicció expressada pel secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), José María Gil Tamayo, que considera que "l'eliminació d'un ésser innocent mai és la solució a un problema perquè, en aquest cas, acabaríem amb la fam al món, eliminant les persones, i així ens tocaria més". "El que cal fer -segons l'opinió del portaveu de la CEE- són polítiques socials i lleis de verdader acompanyament a favor dels més necessitats i febles".

Espanya Internacional

L'advocada de Juana Rivas a la sortida del jutjat de Granada.
Juana Rivas, detinguda a l'arribar al jutjat de Granada

Juana Rivas, detinguda a l'arribar al jutjat de Granada

La mare granadina s'ha lliurat a la justícia després de passar gairebé un mes en parador desconegut

El detingut al Marroc està relacionat amb un dels terroristes abatuts

El detingut al Marroc està relacionat amb un dels terroristes abatuts

La intel·ligència marroquí està col·laborant amb les forces de seguretat espanyoles

Almenys 40 ferits en un accident de dos trens a Filadèlfia

Un comboi d'alta velocitat ha topat passada la mitjanit amb un altre tren que estava estacionat

La UE va sancionar el nou ambaixador rus als EUA per la política amb Ucraïna

La UE va sancionar el nou ambaixador rus als EUA per la política amb Ucraïna

Washington suspendrà temporalment la concessió de visats a Rússia a causa de la reducció de...

Els serveis secrets esgoten els seus fons

El cap del Servei Secret dels Estats Units, Randolph Alles, va avisar que la costosa protecció al...

Colòmbia assegura que l´exfiscal de Veneçuela està sota la seva protecció

Caracas critica el president Santos per advertir que donaran asil a Luisa Ortega si ella ho demana

Enllaços recomanats: Premis cinema