Cameron i Hollande mostren les seves divergències sobre la UE

01.02.2014 | 00:00

El primer ministre britànic, David Cameron, es va trobar amb l'oposició del president de França, François Hollande, en els seus plans de reforma de la Unió Europea (UE), ja que París no considera prioritària la modificació dels tractats. Encara que no va sorprendre, la falta de suport d'Hollande va evidenciar davant el públic britànic les dificultats que afrontarà Cameron a Brussel·les per promoure la seva promesa negociació de les competències comunitàries, pas previ a la celebració el 2017 d'un referèndum sobre la permanència del Regne Unit a la UE.
Al final d'una cimera bilateral a la base militar anglesa de Brize Norton, Hollande va explicar que, encara que "respecta" que el Govern de Londres vulgui celebrar un plebiscit, "no es pot pretendre seguir l'exemple d'un sol país".
Cameron va insistir que vol canviar el funcionament de la Unió Europea per celebrar la consulta, un compromís adquirit sota pressió dels euroescèptics del Partit Conservador britànic.
El president francès va rebutjar contestar a un periodista britànic que li va preguntar si manté la seva relació sentimental amb l'actriu Julie Gayet. "Declino contestar", va ser la succinta resposta del president francès durant la roda de premsa.

Enllaços recomanats: Premis cinema