El col·lectiu de presos d'ETA (EPPK) va difondre un comunicat recollit pel diari Gara en el qual assegura que el Govern espanyol "està sol amb la seva violència". "La batuda que ha derivat en l'empresonament de vuit persones que exercien funcions de mediació per a EPPK pretenia rebentar el canvi obert per la declaració del 28 de desembre, en la qual el Col·lectiu es mostrava obert a explorar les vies legals per aconseguir acostaments i excarceracions. No obstant això, l'ofensiva arriba tard, atès que la determinació d'EPPK és total", va indicar el col·lectiu en el comunicat.

Afegeix que "malgrat remarcar la gravetat de l'operació, el Col·lectiu destaca que un dels objectius era aïllar EPPK, i l'efecte produït ha estat just el contrari: El Govern està sol amb la seva violència, una vegada més".

"EPPK -afegia el comunicat- seguirà desenvolupant la seva línia, amb el suport de la ciutadania, i al Govern espanyol el temps se li escapa entre les mans. Cada vegada que diu que no canviarà la política carcerària, està anticipant que haurà de canviar-la. Ha d'entendre que haurà de respondre a la voluntat ciutadana".