El jutge degà de Palma, Francisco Martínez Espinosa, va autoritzar que la infanta Cristina accedeixi en cotxe als jutjats, "per estrictes raons de seguretat", quan el proper 8 de febrer comparegui com a imputada en el cas Nóos. Martínez Espinosa atén així la proposta que li havia plantejat la Policia Nacional com a "absolutament recomanable i estrictament necessària, a fi de garantir un nivell de seguretat adequat" en el desenvolupament de la declaració de la filla del Rei davant del jutge d'instrucció José Castro.

El jutge degà de Palma va destacar que la seva decisió es basa en el requeriment realitzat per la Policia per motius de seguretat. "S'invoca en essència que es tracta d'un acte programat amb anterioritat i de públic coneixement, de gran repercussió mediàtica, en zona d'actuació concreta i limitada, amb topografia de rutes d'entrada i sortida inadequades, amb previsió efectiva de grups hostils i amb gran repercussió a les xarxes socials i en clima de tensió social", recull la resolució del jutge degà sobre l'informe de seguretat que li havien presentat.

El degà va assegurar que "el risc seria qualsevol acte hostil que pogués anar dirigit contra aquesta persona". Martínez Espinosa va afegir que el seu deure és establir els criteris de seguretat als jutjats segons allò requerit per la Policia, però va puntualitzar que "el que decideixi a última hora la persona imputada, això ja queda al seu criteri".

"Nosaltres no li imposem el descens en vehicle, l'autoritzem", va aclarir sobre aquesta decisió, que suposa una excepció de la regla general d'entrada a les dependències judicials, que és accedir "a peu" per "la rampa".

Per altra banda, el jutge Castro va expressar la seva confiança que avui pugui finalment prendre declaració com a testimoni a l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i va voler treure importància al que va passar el novembre: "Sé que no se'l va poder trobar i ja està".

Castro va fer aquestes declaracions a la seva entrada a la Ciutat de la Justícia de València, on va prendre declaració com a testimonis a dos funcionaris de la Intervenció General de l'Estat.

Preguntat sobre el lloc on es produirà la declaració per escrit de Camps, va afirmar que "sembla" que no hi haurà canvis sobre la ubicació prevista, la seu del Consell Jurídic Consultiu, entitat de la qual forma part l'expresident com a membre nat després de la seva dimissió el juliol de 2011.