Dimitri Bulatov, líder del moviment antigovernamental Automaidan, va estar desaparegut durant vuit dies després de ser raptat durant les protestes que es porten a terme a Ucraïna contra el Govern. Segons el relat que ha ofert, va ser segrestat el passat dia 23 i torturat per un grup de desconeguts que parlaven amb accent rus i que després el van alliberar. Bulatov va reaparèixer dijous a la nit als afores de Kíev, prop del lloc on es va trobar fa 10 dies el cadàver d'un altre activista, Yuriy Verbitsky, amb signes de tortura. Durant les darreres setmanes diversos policies i activistes han estat segrestats per les dues parts del conflicte.

"Em van crucificar, em van fer talls a les orelles i la cara. Tinc ferides a tot el cos però gràcies a Déu estic viu", va explicar l'activista, de 35 anys, que participa amb el seu cotxe en accions que en ocasions dificulten el pas de la policia cap als focus de la protesta. Pel que sembla els seus captors van simular la crucifixió de Jesús amb ell i després el van deixar estirat en una zona apartada. Les seves mans van ser travessades amb quelcom afilat, però no té fractures. Actualment s'està recuperant en un hospital.

Per altra banda, el president d'Ucraïna, Víktor Ianukóvitx, va promulgar la revocació de les lleis repressives que van causar els disturbis a Kíev la setmana passada i també l'amnistia condicionada per als detinguts durant les protestes dels darrers dos mesos.

L'amnistia, que podria deixar en llibertat la majoria dels detinguts des del 21 de novembre, quan van esclatar les multitudinàries protestes a Ucraïna, entrarà en vigor només quan els activistes opositors desallotgin tots els edificis administratius que han ocupat des d'aleshores.

Finalment, l'Exèrcit ucraïnès es va pronunciar després de dos mesos de silenci sobre la greu crisi i va demanar al president del país que adopti mesures urgents per evitar que es posi en perill la integritat territorial de l'Estat. El Ministeri de Defensa va qualificar d'"inadmissible" l'ocupació d'edificis governamentals per part de l'oposició.