L'advocat de la infanta Jesús Silva ha expressat avui la seva confiança en que el jutge del cas Nóos, José Castro, "acabi sobreseient les actuacions" contra la infanta Cristina per presumptes delictes fiscals i de blanqueig de capitals.

"Estem molt contents de l'evolució de l'interrogatori", ha dit el lletrat durant el recés ordenat pel jutge per menjar després de cinc hores de compareixença de la infanta.

Silva ha descrit l'interrogatori com "minuciós i extens" i ha destacat que la duquessa de Palma ha respost a totes les preguntes del magistrat.

"Ha quedat molt clar el que sabia, el que no sabia, el que havia de saber i el que no havia de saber", ha incidit el lletrat, que ha assegurat que la infanta Cristina "està una mica cansada", però "és forta i resisteix".

Silva ha negat que la duquessa de Palma estigui responent a les qüestions que se li plantegen amb evasives i ha subratllat que, per contra, ha contestat a "centenars de preguntes" aclarint amb "el que sap i el que no sap" i, fins i tot, el que podia suposar.

L'advocat ha assegurat que la compareixença es desenvolupa per "cursos de normalitat processal" malgrat que "és inevitable que pugui haver algun moment de tensió" davant preguntes "incòmodes" que, això no obstant, la imputada també ha respost.

Abans de Silva ha comparegut davant els mitjans l'advocat de Front Cívic "Som Majoria" (promogut per Julio Anguita), Manuel Delgado, qui ha assenyalat que algunes respostes de la infanta Cristina han estat "absolutament increïbles" i semblava fins i tot desconèixer "que a casa seva havia una empresa que es deia Aizoon".

Delgado, que ha elogiat l'exhaustivitat de Castro, ha afirmat que té la convicció que "Urdangarin és un tallafocs" i ha considerat inversemblant que el Rei desconegués l'origen dels recursos de la infanta, que va rebre el 25 % dels ingressos de Nóos, ha dit. "Sense la infanta, aquesta pel·lícula és absurda", ha postil·lat.

Virginia López Negrete, advocada de Manos Limpias, que també exerceix l'acusació popular, ha insistit que la duquessa de Palma va dir que es va involucrar en Aizoon per confiança en el seu marit.