S'ha acabat el compte enrere per a un esdeveniment de gran transcendència: la declaració, com a imputada en un cas de desviament de fons públics de la filla d'un rei, cap d'Estat d'Espanya. Televisions de mig món s'han acreditat per cobrir el succés. Recentment vaig parlar amb un enviat especial d'un canal televisiu danès: no entenia res. Vaig intentar aclarir al periodista escandinau el que significa la imputació en un Estat de Dret, però la cosa es va complicar quan em va interrogar per la naturalesa i funcions de Manos Limpias. Déu n'hi do explicar a un danès el que és l'exercici de l'acusació popular a Espanya, un país curiós.

El company, bon professional, em va fer, no obstant això, la pregunta que a tots ens passa pel cap: Què li passarà a la Infanta després del 8-F?

Els que, com la casa Reial o el Ministeri de Justícia, confien que la infanta Cristina surti dels jutjats de Via Alemanya purificada per les aigües del Jordà s'equivoquen. A curt termini, la duquessa de Palma seguirà encausada en espera que, finalment, s'acabi la instrucció del cas Nóos. Cada vegada que s'acosta el final del túnel, surt alguna part i reclama noves proves: ara ha estat Diego Torres qui vol interrogar ministres, exministres i altres personalitats que van tenir una relació tangencial amb l'institut liderat per Iñaki Urdangarin. Culminades les indagacions, arribarà el moment de la selecció d'imputats. A priori tot fa pensar que la filla del Rei no serà inclosa a la llista d'encausats que s'asseuran a la banqueta d'acusats. Encara que a la vida hi ha sorpreses.

Però per arribar a l'exculpació de Cristina de Borbó s'ha de passar pel glop amarg de la imputació. Tres-cents periodistes s'han apuntat ja a la festa. Hi haurà més premsa que manifestants.

El que s'ignora és si hi haurà Infanta per a tant redactor.