Les dues famílies espanyoles que han conviscut amb els seus fills adoptats a Etiòpia durant quatre mesos han rebut la negativa de la justícia d'aquest país a l'adopció definitiva i el trasllat dels menors a Espanya. Així ho van explicar fonts de la família, que van precisat que la Cort Suprema Federal ha dictaminat que els nens "no són adoptables".

Els pares afectats, Jerónimo i Silvia, i Sonia i Rubén, recorreran aquesta resolució davant els tribunals de Adís Abeba, mentre que els dos nens continuen en un orfenat del país, després que fossin obligats a lliurar-los per un error en el procés d'adopció.

En un vídeo enviat als mitjans de comunicació, Rubén va explicar que els han "revocat l'adoptabilitat dels nens", una sentència que "no ha estat cap sorpresa" per als progenitors perquè aquesta era l'estimació dels seus advocats. No obstant això, va afegir que no abandonaran les seves pretensions i recorreran la sentència en "instàncies superiors".

Els advocats que porten el cas els han recomanat que "hi hagi la menor activitat mediàtica i de declaracions" perquè "puguin treballar amb comoditat".

Agraïment al Govern

Després de reconèixer que "des del principi" han criticat "que les autoritats del nostre país van arribar tard", Rubén va agrair "la preocupació" i "activitat" dels ministres de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i d'Exteriors, així com de les autoritats diplomàtiques.

"En cap moment han deixat de donar-nos suport i de treballar al nostre favor", va confessar, tot demanant que "la seva activitat no s'aturi".

Rubén va insistir que "això no ha acabat" i que segueixen "necessitant el suport de les autoritats per arribar a un bon final", tant per a les seves famílies com per a "les altres mil famílies d'adoptants que vénen per darrere".

En el vídeo també apareix Sonia, qui va recordar que precisament van elegir Etiòpia perquè consideraven que era un país que tenia "una legislació i un sistema judicial competent". "Ho seguim pensant", va matisar.

"La nostra advocada ens diu que el que podem fer ara és recórrer a una altra instància superior, hem decidit continuar endavant fins a esgotar totes les vies judicials que ens posin per davant", va concloure.