El marit de l'auxiliar d'infermeria infectada d'ebola ha denunciat avui que la Comunitat de Madrid li ha demanat autorització per sacrificar el gos de la família com a mesura preventiva i que, en cas que es negui , demanaran una ordre judicial per entrar a la casa i acabar amb la seva vida.

En un comunicat publicat a les xarxes socials per Javier Limón Romero, el marit de l'auxiliar contagiada de ebola - que roman en aïllament a l'Hospital Carlos III de Madrid, igual que la seva dona, encara que en mòduls separats- assegura que un responsable de atenció al Pacient de la Comunitat de Madrid es va dirigir a ell per demanar-li que sacrifiqués l'animal.

"M'ha dit que han de sacrificar el meu gos així, sense més. Em demana el meu consentiment a la qual cosa m'he negat rotundament. Diu que llavors demanaran una ordre judicial per entrar per la força a casa meva i sacrificar", critica Javier, el missatge ha estat difós en desenes de pàgines d'associacions protectores d'animals a les xarxes.

Javier advoca per buscar un altre tipus de solucions alternatives abans de matar a l'animal que, segons ell, pot semblar "fàcil" perquè "un gos no importa tant".

Així, proposa posar el gos en quarantena i observació com s'ha fet amb ell i es pregunta que si sacrifiquen al gos, perquè no li sacrifiquen a ell també "per si de cas".

En el text, precisa que "un gos no té perquè encomanar res a una persona ia l'inrevés tampoc", d'aquí que consideri "injust" que per "un error d'ells vulguin solucionar això per la via ràpida".

Mentrestant, el gos roman sol a la casa si bé té un sac de 15 quilos de menjar i aigua abundant en galledes i la banyera, a més de les terrassa oberta perquè faci les seves necessitats, assenyala Javier.

Entre els contactes relacionats amb la pacient, el Ministeri de Sanitat ha valorat de manera individual al marit per ser "el contacte més estret" amb la pacient, pel que es troba en aïllament en el complex hospitalari La Paz-Carles III, si bé en el moment actual es troba asimptomàtic.