El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va afirmar ahir que el seu partit exigirà responsabilitats al cap del Govern, Mariano Rajoy, per la "irresponsable" gestió de la ministra de Sanitat, Ana Mato, en la crisi de l'ebola. "Rajoy és responsable d'haver posat i mantingut Mato com a ministra de Sanitat. És responsable de posar una irresponsable al capdavant de la sanitat de tots els espanyols i respondrà al Congrés per aquesta irresponsabilitat", va assegurar Sánchez.

Segons el secretari general del PSOE, cal un president del Govern "decidit a exercir la seva autoritat" i no "preocupat només per esquivar la seva responsabilitat". "Aquesta vegada no li servirà de res ocultar-se a Rajoy", va afegir Sán?chez, que va reiterar que l'Executiu del PP "acumula errada darrere errada", és "incapaç" d'informar adequadament i es limita a "denigrar" els sanitaris.

El coordinador federal d'IU, Cayo Lara, va afirmar que la ministra de Sanitat ja ha estat cessada de facto i, després de comparèixer dijous al Congrés per explicar els "disbarats" en la gestió del cas d'ebola, "és evident que ha de dimitir". "Rajoy, i més concretament la vicepresidenta del Govern, han pres les regnes", va afegir el líder d'IU, per a qui es demostra el "fracàs total" de l'Executiu en la gestió del contagi.