La Presidència italiana de torn de la UE i la Comissió Europea (CE) van convocar ahir una reunió extraordinària de ministres europeus per dijous que ve a Brussel·les per coordinar el control als aeroports dels passatgers de vols que provinguin de l'Àfrica davant l'amenaça de l'ebola.

La reunió estarà precedida per una trobada del Comitè de Seguretat Sanitària europeu, que s'ha avançat a dimarts, en el qual a més dels controls en els aeroports es tractarà la situació a Espanya, va explicar el portaveu comunitari Frédéric Vincent.

La Comissió Europea és partidària de coordinar la resposta i establir un mínim acord entre els socis comunitaris, com per exemple que els controls es realitzin a la sortida del país d'origen en lloc de l'arribada a destí, si bé la decisió depèn en última instància dels governs estatals, va afegir.

Vincent va aclarir que la reunió no se celebra a petició de cap país en concret, encara que n'hi ha diversos, com Bèlgica, França i Regne Unit, als quals els afecta més de prop perquè tenen vols directes a l'Àfrica.